diumenge, 5 de desembre del 2010

Activitats (text 4) l’esteticisme

1. Al llarg del discurs es poden detectar un conjunt d'antítesis que segons l'autor s'estableixen entre els modernistes i la resta de la societat. Sabries completar la sèrie:

Modernistes
Societat
poesia
 Prosa
Sol i llum
boira
Sentiment
sentit comú
L’art per l’art
art comerç
"pervindre"
Passat i present
somni
Pensaments i pressentiments
don Quixots
 Sancho-Panzas
simbolistes
Decaiguts i mansos
Leonardo da Vinci o
Dant
amor a la província (Catalunya, etc.)

2. A més del sentit propi, poesia i prosa tenen en el text un significat simbòlic. Què creus que vol representar Rusiñol amb aquests dos termes?

Crec que Rusiñol vol representar a la gent que es guia pels seus sentiments, pels seus somnis, pensen en el pervindre..., amb la poesia; i la gent que es guia pel seu sentit comú, pels seus pensaments i pressentiments, que miren al passat i al present... amb la prosa. 

3. Creus que es sacralitza la funció de la Poesia, és a dir, de l'artista en aquest fragment?

Crec que sí. Per a Rusiñol l'art és molt important per la vida, es a dir, la poesia és una cosa essencial, així que ell ho considera sagrat.

4. Qui són i quina actitud mostra Rusiñol envers tots aquells qui no participen de les seves idees?

Aquells que no participen en les idees de Rusiñol són la societat. La seva actitud és completament oposada a la que ell ens mostra.

5. Quina funció s'atribueix, en el paràgraf cinquè, al "Cau Ferrat"?

El “Cau Ferrat” és un cau d’il·lusions i esperances, un refugi pels que tenen fred o calor, un lloc on reposar, un hospital per als ferits d'indiferència, una posada de pelegrins... En resum, un lloc on els modernistes es poden reunit i fugir de la societat. 




Guillem García
Ester González

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada